Array Pelgrimsstraat 5B te Rotterdam - Bedrijfspand - Kolpa - NVM Makelaar Rotterdam

Pelgrimsstraat 5B

€ 82,- p/m2/p/j

Kantoorruimte in een UNIEK pand. Voor de firma Diepeveen die handelde in ijzerwaren, ontwierp architect Kromhout een woning met kantoor, magazijn en een reclame toren waarop de naam van het bedrijf is geschilderd. Het ontwerp is geïnspireerd op het door Kromhout bewonderde stadhuis van Hilversum van W.M. Dudok. Tegelijkertijd ontwierp Kromhout het woonhuis van de directeur dhr. Diepeveen in Kralingen.

Het gebouw sloot aan op al bestaande magazijngebouwen van de firma. Achter het bedrijfspand had Diepeveen een privé-spoorlijn laten aanleggen, zodat de ijzerwaren direct van het gebouw in wagons konden worden gehesen.

Ligging:
Het bedrijfspand van Diepeveen is gesitueerd op een smal driehoekig kavel tussen de Hudsonstraat en de Pelgrimstraat. Achter het gebouw vindt u het de winkelboulevard Bigshops (www.bigshops.nl). Op het dak van Bigshops bevindt zich het dakpark, een park van zo’n 1.200 meter lang, 85 meter breed en 9 meter hoog.

Bereikbaarheid:
Het object is goed te bereiken door de ligging tussen metro/tramstation Marconiplein en het Hudsonplein aan de Vierhavensstraat in Rotterdam-West.

Bereikbaar met tram 4 en 8, de bus 42 en 53 en de metro. Vanuit de metrostations Marconiplein en Delfshaven ligt het pand op slechts tien minuten lopen.

Neem vanaf de A20 de afslag Spaanse Polder (12), richting Rotterdam West, steek over richting Marconitorens en volg de weg 300 meter. Sla linksaf richting Parkeergarage Dakpark.

Openbaar vervoer
De openbaar vervoer voorzieningen zijn zeer goed te noemen.

Parkeren:
Betaald parkeren langs de openbare weg of middels parkeervergunningen

Huurprijs
Kantoorruimte Metrage Huurprijs Servicekosten
Unit 4 147m² € 1.000,- € 408,50 (inclusief gas, water, licht, schoonmaak algemene ruimtes e.d.)
Unit 8 288² € 1.900,- € 408,50 (inclusief gas, water, licht, schoonmaak algemene ruimtes e.d.)

- Bovenstaande m² zijn op basis van BVO. De hierboven genoemde bedragen zijn maandbedragen en dienen te worden vermeerderd met btw.

Wijze van oplevering:
In de huidige staat, voorzien van:
- gestucte wanden;
- eenvoudige pantry;
- een gezamenlijke toiletgroep op de eerste etage;
- verlichting;
- centrale verwarming;
- kabelgoten (deels);
- systeemplafond.

Voorschot servicekosten:
De voorschotbedragen dienen per maand betaald te worden, welke jaarlijks achteraf verrekend wordt (inclusief gas, water, licht, schoonmaak algemene ruimtes e.d.)

Bestemmingsregeling:
Hieronder volgt de bestemming zoals vermeld op de website 'ruimtelijkeplannen.nl'

Artikel 4 Bedrijven
1. De gronden, aangewezen voor “bedrijven”, zijn bestemd voor:
a. bouwwerken, opslag- en werkterreinen ten behoeve van bedrijven, welke zijn vermeld in de categorieën 1 t/m 2 van de Lijst van bedrijfsactiviteiten, behorende bij deze voorschriften, met de daarbij behorende ontsluitingswegen en -paden, parkeerplaatsen, groenvoorzieningen;
b. de bestemmingen “leiding” en “waterkering”, voor zover deze gronden op de plankaart mede als zodanig zijn aangewezen.
2. Ter plaatse van de daartoe op de plankaart gegeven aanduiding is bebouwing in de vorm van een hoogteaccent tot ten hoogste 30 meter toegestaan.

Zekerheidsstelling:
Bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden (incl. voorschot servicekosten) te vermeerderen met btw.

Betalingswijze:
De huurpenningen alsmede het voorschot servicekosten inclusief btw dienen per maand vooruit te worden voldaan.

Huurtermijn:
Flexibele condities m.b.t. de huurperiode, maar minimaal 1 jaar.

Aanvaarding:
In overleg, vrijwel direct

Algemeen:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. is de makelaar van de verhuurder. Wij adviseren u uw eigen NVM- makelaar in te schakelen om uw belangen te behartigen tijdens het gehele huurtraject.
Overdracht
Huurprijs€ 82,- p/m2/p/j
Statusbeschikbaar
Aanvaardingdirect
Bouw
Hoofdbestemmingkantoorruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1890
Statusbeschikbaar
Oppervlakten en inhoud
Kantoorruimte288 m²
Indeling
Aantal bouwlagen (kantoor)1
house

house

house

house

house

house

house

house

house

house

Media

Deel via social media

Ook interessant voor u

Schiedamseweg 7B

Rotterdam

verkocht o.v.b

Willem Buytewechstraat 193B

Rotterdam

€ 199.500,- k.k.

Mullerkade 235

Rotterdam

€ 399.000,- k.k.

Weena 750

Rotterdam

n.o.t.k.