Array Zwederstraat 16 te Rotterdam - Woning - Kolpa - NVM Makelaar Rotterdam

Zwederstraat 16

prijs op aanvraag

Namens de Gemeente Rotterdam mogen wij, bij inschrijving, het voormalig schoolgebouw aan de Zwederstraat 16 te Rotterdam-Bloemhof te koop aanbieden.

Kijkmomenten:
Vrijdag 27 september: 15:00-16:00 uur
Woensdag 2 oktober: 15:00-16:00 uur
Vrijdag 18 oktober: 15:00-16:00 uur

Wij verzoeken u wel vriendelijk uw komst aan te kondigen via email: bedrijfsmakelaars@kolpa.nl.

Digitale dossier:
Wanneer u zich bij ons aanmeldt kunt u middels onze dataroom alle beschikbare informatie omtrent het object downloaden.

Object:
Het voormalige GLO (Gewoon Lager Onderwijs) schoolgebouw, gebouwd in 1912, ligt op het binnenterrein van een woningbouwblok aan de Blazoenstraat, Boudewijnstraat, Abcoudestraat en Zwederstraat in de wijk Bloemhof. Op dit binnenterrein bevindt zich ook speeltuin De Regenboog. Het schoolgebouw bevat een bruto vloeroppervlakte (BVO) van circa 960 m². De huidige indeling en locatie van het schoolgebouw leent zich goed voor een transformatie naar wonen!

Locatie:
Bloemhof is een vooroorlogse woonwijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. De wijk wordt begrensd door de Putselaan en de Hillevliet in het noorden, de Groene Hilledijk in het oosten, de Strevelsweg in het zuiden en de Dordtselaan in het westen. Bloemhof wordt doorsneden door de Lange Hilleweg, een langgerekte singel. De buurten ten noorden van de Lange Hilleweg bestaan uit portiekwoningen van drie à vier verdiepingen hoog, ten zuiden van de Lange Hilleweg overheerst de laagbouw. De wijk grenst in het zuiden aan de Beijerlandselaan, wat voor de bouw van Zuidplein nog de grootste winkelstraat was van Rotterdam-Zuid, en in het noorden aan metrostation Maashaven.

Toekomstvisie:
Bloemhof is in 2030 een veilige en knusse gezinswijk centraal in Rotterdam-Zuid met goede en veelal grondgebonden woningen voor mensen met een lager en middeninkomen. De bewoners hebben meer capaciteiten en de wijk heeft een infrastructuur die mensen vooruit helpt. Het imago is verbeterd; de wijk staat niet langer bekend als focuswijk. De visie voor Bloemhof is samengevat in drie speerpunten:
- knus wonen in een vertrouwde buurt;
- veilig wonen in een betaalbare en kinderrijke buurt;
- een wijk waar bewoners de zaken op orde hebben.

Vraagprijs:
Er is geen vraagprijs vastgesteld, u wordt uitgenodigd tot het uitbrengen van een bod.

Verkoopproces en inschrijving:
De verkoop vindt plaats middels verkoop bij inschrijving en onder voorbehoud van gunning. Er zullen diverse kijkmomenten worden georganiseerd. Bij interesse kunt u contact opnemen met Kolpa Makelaars, waarna u toegang krijgt tot de dataroom. De verkoopprocedure met inschrijfformulier staat beschreven in de dataroom.

Biedingen zonder voorbehouden kunnen uitsluitend uitgebracht worden bij de notaris in gesloten envelop. De bieding dient uiterlijk op 20 januari 2020 12:00 uur te zijn ontvangen door of namens mevrouw Irene van Dijk, als kandidaat-notaris verbonden aan Van Heeswijk Notarissen N.V., gevestigd aan Weena 592, 3012 CN te Rotterdam, email irene.vandijk@vhnv.nl.

Biedingen ontvangen door de gemeente Rotterdam of Kolpa makelaars BV worden niet in behandeling genomen.

Onderzoeken:
Het object wordt in huidige staat opgeleverd. De gemeente Rotterdam heeft verschillende onderzoeken laten verrichten, informatie is terug te vinden in de dataroom. Alle risico’s en verantwoordelijkheden gaan met ingang van de notariële overdracht over op koper.

De gemeente Rotterdam zal na de gunning alsnog de aanwezige asbest in de kruipruimte laten verwijderen en zal een certificaat van de verwijdering overhandigen bij de notariele overdracht.

Quickscan Flora en Fauna Ecoresult, nader onderzoek loopt nog. Wanneer dit onderzoek is afgerond zal het toegevoegd worden aan de dataroom.

Kadastrale gegevens:
Gemeente CHARLOIS
Sectie G
Nummer 5638
Grootte ca. 763 m²
Het geheel dient nog kadastraal uitgemeten te worden

Als er verkocht wordt t.b.v. een maatschappelijk gebruik, dan wordt de grond uitgegeven in eeuwigdurend erfpacht op basis van erfpacht voorwaarden 2006. Bij verkoop ingeval van een transformatie naar Wonen wordt de grind in vol eigendom geleverd.

Bestemmingsplan:
Het vigerende bestemmingsplan voor de locatie is het bestemmingsplan ‘‘Bloemhof, onherroepelijk vastgesteld op d.d. 22.02.2018. De locatie heeft in dit bestemmingsplan de bestemming ‘Gemengd-5’ en de dubbelbestemmingen ‘Waarde-archeologie 2’ en ‘Waarde-cultuurhistorie 2’. Binnen bestemming ‘Gemengd-5’ is wonen en maatschappelijk voorzieningen toegestaan.

Regelgeving:
Eventuele bouw- of verbouwplannen worden getoetst aan het bestemmingsplan, het bouwbesluit en Welstandsnota Rotterdam.

De woningen dienen een gebruiksoppervlakte (GO) van minimaal gemiddeld 85 m² met een ondergrens van 50 m² (GO) per woning te hebben. Binnen de bestemming Gemengd-5 waar wonen ook toegestaan is, is het ook mogelijk een maatschappelijke functie te realiseren. Daarnaast is het mogelijk om maximaal dertig procent van de woning te gebruiken voor werkruimte aan huis.

Op het bouwplan zijn de algemene criteria ‘Reguliere gebieden’ en de aanvullende criteria ‘Planmatige stedelijke uitbreidingen’ van toepassing. De welstandsnota is te vinden op www.rotterdam.nl/welstandsnotarotterdam.

Parkeren, ingeval van een transformatie naar Wonen:
Het vigerende parkeerbeleid impliceert dat er geen recht bestaat op een parkeervergunning op straat. Afgesproken wordt in de omgevingsvergunning dat bewoners gebruik kunnen maken van maximaal 1 parkeerplaats per woning in parkeergarage Oleanderstraat tegen de daar geldende condities. Afnemen is dan niet verplicht maar dus wel gemaximaliseerd op 1 plaats per adres.

Oplevering:
Het object wordt in huidige staat opgeleverd, de gemeente Rotterdam zal na de gunning alsnog de aanwezige asbest in de kruipruimte laten verwijderen en zal een certificaat van de verwijdering overhandigen bij de notariële overdracht. De gemeente Rotterdam heeft verschillende onderzoeken laten verrichten, informatie is terug te vinden in de dataroom. Alle risico’s en verantwoordelijkheden gaan met ingang van de notariële overdracht over op koper. Het daadwerkelijke transport bij de notaris vindt plaats half september 2020.

Nadere informatie:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden verleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. is de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen NVM- makelaar in te schakelen om uw belangen te behartigen tijdens het gehele kooptraject.

Kolpa Bedrijfsmakelaars BV
Straatweg 94
3051 BL Rotterdam

010-4226144
www.kolpa.nl
bedrijfsmakelaars@kolpa.nl
Overdracht
Prijs op aanvraag€ prijs op aanvraag,- k.k.
Statusverkocht bij inschrijving
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisherenhuis
Type woonhuisvrijstaande woning
Kenmerk woonhuisBEDRIJFS_OF_DIENSTWONING
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1912
Statusverkocht bij inschrijving
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte796 m²
Perceeloppervlakte763 m²
Inhoud3840 m³
Inpandigeruimte64 m²
Indeling
Aantal kamers15
Aantal slaapkamers15
Energie
Verwarmingcv ketel
Warm watercv ketel
Buitenruimte
Liggingin woonwijk, beschutte ligging
Tuinachtertuin
Bergruimte
Inpandigeruimte64 m²
house

house

house

house

house

house

house

house

house

house

house

Media

Deel via social media

Ook interessant voor u

Strevelsweg 700

Rotterdam

€ 99,-

Willem Molenbroekplein 52

Rotterdam

€ 1.350,- p/m gestoffeerd

Laan op Zuid 80

Rotterdam

€ 2.395,- p/m gestoffeerd

Wilhelminaplein 1

Rotterdam

n.o.t.k.