Array Laan van Ypenhof 104 te Rotterdam - Woning - Kolpa - NVM Makelaar Rotterdam

Laan van Ypenhof 104

verkocht

Op het prachtig aangelegd privépark “De Ypenhof” bieden wij te koop aan een 3-kamer appartement op de 1ste woonlaag. Er behoort één parkeerplaats in onderliggende garage bij het appartement. Het park ligt verscholen midden in Kralingen tussen de 's-Gravenweg en de Kralingseweg op korte afstand van de Kralingse Plas. Bij de rietgedekte portierswoning langs de ‘s-Gravenweg is de entree van de fraaie oprijlaan welke leidt naar de twee complexen op het park. In het park staan fraaie oude bomen rond de vijver en het geheel is omringd door sloten en waterpartijen.

Indeling:
Begane grond:
Hoofdentree in stijlvolle centrale hal met bellentableau, brievenbussen, liften en toegang tot de bergingen.

1e woonlaag:
Entree in ruime hal. Net afgewerkte toiletruimte voorzien van een fonteintje.

Zeer royale en sfeervolle woonkamer (5,16 x 9,12) voorzien van open haard (gashaard). De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Toegang tot het ruime terras middels openslaande deuren in de woonkamer.

De half open keuken is voorzien van divers inbouwapparatuur. Vanuit de keuken bereikt u de inpandige berging voorzien van wasmachine- en wasdrogeraansluiting en een aparte cv-kast.

Master bedroom (3,08 x 5,45) met toegang tot badkamer, voorzien van ligbad, inloopdouche, wastafel en 2e toilet. Vanuit de master bedroom is er ook toegang tot het zonnige terras. 2e slaapkamer, welke eveneens toegang biedt tot het terras en die toegankelijk is vanuit de gang en de woonkamer.

Het appartement dient intern gemoderniseerd te worden.

Historie:
De Ypenhof is in 1716 aangelegd als de Lindenhoff door de bekende Rotterdamse koopman Archibald Hope.

In 1806 werd Lindenhoff verkocht en veranderde de nieuwe eigenaar, Michiel Baelde, de naam in De Ypenhof. In die tijd, (zo blijkt uiteen kaart van Kralingen van 1810) lag rond het huis een uitgestrekt park met tal van formele elementen. Achter het huis lag een langgerekt bos in vroege landschapsstijl met een netwerk van slingerende lanen.

Aan het begin van de twintigste eeuw kwam De Ypenhof in handen van de reder A.J.M. Goudriaan, die tevens de gronden van 's-Gravenhof ten noorden van de 's-Gravenweg in bezit had. In de jaren twintig liet hij het oude huis slopen en gaf vervolgens opdracht een nieuw complex te bouwen.

Op het toen 11 hectare grote terrein verrezen rond 1930 een landhuis, gastenhuis, drie chauffeurswoningen en een portierswoning.

In de jaren zeventig raakte het huis onbewoond en trad verval in. Een projectontwikkelaar kocht het geheel in 1984, waarna een brand het huis in 1985 in de as legde.

Tegenwoordig staan er luxueuze appartementen op De Ypenhof. Alleen de gerestaureerde portierswoning met zijn karakteristieke rieten kap, de oorspronkelijke toegangsbrug en enkele oude bomen herinneren nog aan het voormalige, indrukwekkende buiten.

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1987
Bijdrage VVE appartement € 376,56
Bijdrage VVE parkeerplaats € 28,97
Verwarming d.m.v. cv-ketel - Vailant Thermo Compact 2012 (Gas)
Eigen grond
Woonoppervlakte 106 m²
Inhoud 328 m³
Onder het appartementencomplex bevindt zich een parkeergarage met en bergingen in de onderbouw.

Oplevering: per direct

Kolpa Makelaars is de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen NVM-makelaar in te schakelen om uw belangen te behartigen bij de aankoop van dit object.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Koper is uitgenodigd de opgegeven oppervlakte(s) van het gekochte op juistheid te controleren.

Deze informatie is door Kolpa Makelaars B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort appartementportiekflat
Kenmerk appartementappartement
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1987
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte106 m²
Inhoud328 m³
Buitenruimte15 m²
Indeling
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Energie
Verwarmingc.v.-ketel
Warm waterc.v.-ketel
C.V.-ketelgas gestrookt ketel Vailant Thermo compact uit 2012
Buitenruimte
Liggingaan water, aan park, beschutte ligging en in bosrijke omgeving
Tuingeen tuin
Bergruimte
Schuur/berginginpandig
house

Media

Deel via social media

Ook interessant voor u

Buitenbassinweg 462

Rotterdam

€ 315.000,- k.k.

Baljuwplein 7

Rotterdam

verkocht o.v.b

Statenweg 44A

Rotterdam

€ 299.000,- k.k.

Nachtschadestraat 16

Rotterdam

€ 370.000,- k.k.