Array Westersingel 109 te Rotterdam - Bedrijfspand - Kolpa - NVM Makelaar Rotterdam

Westersingel 109

verhuurd

Betreft:
Voor verhuur is beschikbaar een kantoorruimte in een historisch gebouw gelegen aan één van de mooiste singels van Rotterdam. De kantoorruimte is gelegen op de begane grond en eerste verdieping en is voorzien van originele elementen zoals diverse schouwen en ornamenten plafonds. Tevens is de kantoorruimte voorzien van 4 eigen parkeerplaatsen en een diepe achtertuin.

Ligging:
De kantoorruimte is gelegen aan de Westersingel, een bekende singel welke ligt aan de rand van het stadscentrum in Rotterdam tussen de Westzeedijk en het Parkhotel. In de directe omgeving bevinden zich o.a. het museum Boymans, het NAI, het natuurmuseum en de kunsthal. Aan de Witte de Withstraat en in het Scheepvaartkwartier bevinden zich diverse eet- en drinkgelegenheden op loopafstand.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid is zowel per eigen vervoer als openbaar vervoer zeer goed te noemen. Via de Rochussenstraat/Westblaak/Blaak en de Maasboulevard is de Ring van Rotterdam met de snelwegen A13, A15, A16 en A20 in enkele autominuten te bereiken.

Parkeren:
Te huur behorende bij de kantoorruimte zijn 4 eigen parkeerplaatsen.

Oppervlakte:
Totaal ca. 226 m2 bestaande uit ca. 116 m2 kantoorruimte op de begane grond en ca. 110 m2 kantoorruimte op de eerste verdieping.

Wijze van oplevering:
Het gehuurde zal in de huidige staat aan huurder worden opgeleverd o.a. voorzien van:

- keukeninrichting v.v. apparatuur;
- originele ornamenten plafonds;
- systeemplafond met verlichtingsarmaturen;
- vloerbedekking;
- diverse vaste kasten;
- te openen ramen;
- algemene entree;
- CV verwarming middels radiatoren;
- gedeelde hal met toiletvoorziening;

In overleg met de zittend huurder zijn diverse zaken ter overname zoals de tuintafel en diverse lampen.

Huurprijs:
De jaarlijkse huurprijs voor de kantoorruimte bedraagt € 41.810,- excl. btw.
De jaarlijkse huurprijs van de parkeerplaatsen bedraagt € 1.500,- excl. btw..

Voorschot servicekosten:
De servicekosten bedragen ca. € 227,04 per maand excl. btw, het voorschot verwarming/stookkosten bedraagt ca. € 319,83 per maand excl. btw.

Zekerheidsstelling:
Bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden (incl. voorschot servicekosten) te vermeerderen met BTW

Betalingswijze:
De huurpenningen alsmede het voorschot servicekosten inclusief BTW dienen per kwartaal vooruit te worden voldaan.

Huurtermijn:
Nader overeen te komen met een minimum huurtermijn van 2 jaar en 2 maanden.

Aanvaarding:
Per direct

Huurprijsherziening:
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst één jaar na de ingangsdatum van de huurovereenkomst worden herzien op basis van de wijziging van het jaarprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met dien verstande dat de huurprijs nimmer zal dalen beneden de laatst geldende huurprijs.

Omzetbelasting:
Uitgangspunt bij het tot stand komen van een huurovereenkomst is, dat huurder het gehuurde voor 90% of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen, dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken.

Indien op enig moment een situatie aan de zijde van de huurder intreedt, waardoor geen recht meer wordt gedaan aan dit uitgangspunt, is huurder gehouden om het daaruit voor verhuurder voortvloeiende nadeel te vergoeden. Deze vergoeding wordt vastgesteld op tenminste het bedrag, dat overeenkomt met het bedrag aan omzetbelasting dat over de huurprijs is verschuldigd vanaf het moment, dat van dit uitgangspunt wordt afgeweken en verhuurder geen omzetbelasting meer over de huurprijs in rekening kan brengen, respectievelijk huurder deze niet meer in aftrek kan brengen.

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal op basis van het standaard model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) met bijbehorende Algemene Bepalingen, gedeponeerd en ingeschreven bij de griffie van de rechtbank te ‘s-Gravenhage, worden opgemaakt.

Voorbehoud:
Eventuele huurtransacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaresse van het gebouw. Tot deze goedkeuring verleend is, zijn alle uitgebrachte aanbiedingen geheel vrijblijvend.

Algemeen:
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verhuur van de kantoorruimte, gelegen aan de Westersingel 109 te Rotterdam.

De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. is de makelaar van de verhuurder. Wij adviseren u uw eigen NVM- makelaar in te schakelen om uw belangen te behartigen tijdens het gehele huurtraject.

Nadere informatie:

Kolpa Bedrijfsmakelaars BV
Straatweg 94
3051 BL Rotterdam

010-4226144
www.kolpa.nl
bedrijfsmakelaars@kolpa.nl
Overdracht
Huurprijs€ verhuurd,- p/j
Statusverhuurd
Aanvaardingdirect
Bouw
Hoofdbestemmingkantoorruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwperiode-1906
Statusverhuurd
Oppervlakten en inhoud
Kantoorruimte226 m²
Indeling
Aantal bouwlagen (kantoor)1
house

Media

Deel via social media